1. Home
  2. مقالات صرافی
  3. The Crypto Question: Bitcoin, Digital Dollars, and the Future of Money

The Crypto Question: Bitcoin, Digital Dollars, and the Future of Money

دسته بندی مقالات صرافی

افزایش سرگیجه‌آور بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال چالش‌های جدیدی را برای دولت‌ها و بانک‌های مرکزی ایجاد کرده است. افزایش محبوبیت و سطوح بالای نوسانات بازار، خطرات آزمایش دارایی دیجیتال را افزایش داده است.

معرفی

در بیش از یک دهه، ارزهای رمزپایه از نوآوری های دیجیتال به فناوری های تریلیون دلاری با پتانسیل ایجاد اختلال در سیستم مالی جهانی تبدیل شده اند. اکنون تعداد فزاینده ای از سرمایه گذاران بیت کوین و صدها ارز دیجیتال دیگر را به عنوان دارایی نگهداری می کنند و از آنها برای خرید مجموعه ای از کالاها و خدمات مانند نرم افزار، املاک دیجیتال و داروهای غیرقانونی استفاده می کنند. از نظر طرفداران آنها، ارزهای دیجیتال یک نیروی دموکراتیک هستند که قدرت خلق و کنترل پول را از بانک های مرکزی و وال استریت سلب می کنند. با این حال، منتقدان می‌گویند که ارزهای دیجیتال به گروه‌های جنایتکار، سازمان‌های تروریستی و دولت‌های سرکش قدرت می‌بخشند، در حالی که نابرابری را دامن می‌زنند، از نوسانات شدید بازار رنج می‌برند و مقادیر زیادی برق مصرف می‌کنند. مقررات در سراسر جهان به طور قابل توجهی متفاوت است، برخی از دولت ها از ارزهای دیجیتال استقبال می کنند و برخی دیگر استفاده از آنها را ممنوع یا محدود می کنند. از ژانویه 2024، 130 کشور، از جمله ایالات متحده، در حال بررسی معرفی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) خود برای رقابت با رونق ارزهای دیجیتال هستند.

ارزهای رمزپایه چیست؟

به همین دلیل که برای استفاده از اصول رمزنگاری برای ضرب سکه های مجازی نامیده می شود، ارزهای دیجیتال معمولاً در شبکه های کامپیوتری غیرمتمرکز بین افراد دارای کیف پول مجازی مبادله می شوند. این تراکنش ها به صورت عمومی در دفترهای توزیع شده و ضد دستکاری  که به نام بلاک چین شناخته می شوند، ثبت می شوند. این چارچوب منبع باز از تکراری شدن سکه ها جلوگیری می کند و نیاز به یک مرجع مرکزی مانند بانک برای اعتبارسنجی تراکنش ها را از بین می برد. بیت کوین که در سال 2009 توسط مهندس نرم افزار با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو راه اندازی شد، تا کنون برجسته ترین ارز رمزنگاری شده است و ارزش بازار آن به بیش از یک تریلیون دلار رسیده است. بسیاری از موارد دیگر، از جمله اتریوم، دومین مورد محبوب، در سال های اخیر افزایش یافته اند.

چرا محبوب هستند؟

زمانی که ارزهای رمزنگاری شده – به ویژه بیت کوین – به عنوان یک علاقه حاشیه ای مبشرهای فناوری رد شدند، به محبوبیت اصلی و ارزش گذاری های تریلیون دلاری رسیده اند. در نوامبر 2021، قیمت بیت کوین برای اولین بار به بیش از 60000 دلار رسید، هرچند که از آن زمان تاکنون کاهش یافته است. تا اواسط سال 2023، حدود 17 درصد از بزرگسالان آمریکایی که توسط مرکز تحقیقاتی پیو نظرسنجی شده بودند، روی ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری، معامله یا استفاده کرده بودند.

ارزهای مختلف جذابیت‌های متفاوتی دارند، اما محبوبیت ارزهای دیجیتال عمدتاً ناشی از ماهیت غیرمتمرکز آن‌ها است: می‌توان آنها را نسبتاً سریع و ناشناس، حتی در سراسر مرزها، بدون نیاز به بانکی که بتواند تراکنش را مسدود کند یا کارمزدی دریافت کند، منتقل کرد. ناراضیان در کشورهای اقتدارگرا برای دور زدن کنترل های دولتی، از جمله برای جلوگیری از تحریم های آمریکا علیه روسیه، سرمایه های بیت کوین را جمع آوری کرده اند.

برخی از تحلیلگران می گویند که دارایی های دیجیتال در درجه اول ابزاری برای سرمایه گذاری هستند. سباستین مالابی، عضو ارشد CFR، می‌گوید: مردم به دلیل اعتقاد گمانه‌زنی مبنی بر اینکه این توکن‌ها در آینده بالا می‌روند، ارزهای دیجیتال می‌خرند، زیرا آینده جدیدی بر روی بلاک چین ساخته می‌شود. برخی از طرفداران بیت کوین، ارزهای دیجیتال را به عنوان یک محافظ در برابر تورم می بینند، زیرا بر خلاف ارزهای فیات که بانک های مرکزی می توانند به طور نامحدود آن را گسترش دهند، عرضه به طور دائم ثابت است. با این حال، پس از سقوط شدید بیت کوین در بحبوحه نوسانات بازار سهام در سال 2022، بسیاری از کارشناسان این استدلال را زیر سوال بردند. توضیح ارزش سایر ارزهای دیجیتال دشوارتر است، اگرچه بسیاری از آنها با پروژه بزرگتری در صنعت دارایی دیجیتال مرتبط هستند. برخی از ارزهای رمزنگاری شده، مانند Dogecoin، به عنوان شوخی ایجاد شدند، اما ارزش خود را حفظ کردند و سرمایه‌گذاری‌هایی را از سوی سرمایه‌گذاران برجسته به دست آوردند.

در کشورهایی با ارزهای ضعیف تاریخی، از جمله چندین کشور آمریکای لاتین و آفریقا، بیت کوین در بین رهبران پوپولیست محبوب شده است. در سال 2021، السالوادور با تبدیل شدن به اولین کشوری که بیت کوین را ارز قانونی قانونی کرد (ساکنان می توانند مالیات بپردازند و بدهی های خود را با آن تسویه کنند)، موج ایجاد کرد، اگرچه طبق نظرسنجی انجام شده در سال 2023 کمتر از 15 درصد از مردم از آن برای این منظور استفاده کرده بودند. دانشگاه آمریکای مرکزی

قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال به شدت در نوسان است و برخی تحلیلگران می گویند که این امر مفید بودن آنها را به عنوان وسیله ای برای معامله محدود می کند. (اکثر خریداران و فروشندگان نمی خواهند پرداخت را در مورد چیزی که ارزش آن می تواند به طور چشمگیری روز به روز تغییر کند، بپذیرند.) با این وجود، برخی از کسب و کارها بیت کوین را می پذیرند.

کارشناسان می گویند که سکه های پایدار می توانند به عنوان نوعی پرداخت موثرتر از سایر ارزهای رمزپایه باشند. ارزش استیبل کوین ها، همانطور که از نامشان پیداست، نسبتاً پایدار است و می توان آن ها را فوراً بدون هزینه تراکنش های مرتبط با کارت های اعتباری یا خدمات حواله بین المللی مانند Western Union ارسال کرد. علاوه بر این، از آنجایی که استیبل کوین‌ها می‌توانند توسط هر کسی با گوشی هوشمند مورد استفاده قرار گیرند، فرصتی برای آوردن میلیون‌ها نفر از افراد فاقد حساب‌های بانکی سنتی به سیستم مالی است. با این حال، آن‌ها نظارت بیشتری را از سوی تنظیم‌کننده‌ها به خود جلب کرده‌اند، به‌ویژه پس از اینکه چندین سکه پایدار در طول نوسانات بازار در سال 2022 به زیر قیمت 1 دلاری خود سقوط کردند.

“DeFi” چیست؟

ارزهای رمزنگاری شده و بلاک چین ها باعث ایجاد مجموعه جدیدی از کسب و کارها و پروژه های “مالی غیرمتمرکز” یا DeFi شده اند. اساساً نسخه ارزهای دیجیتال وال استریت، DeFi قصد دارد دسترسی افراد را به خدمات مالی – قرض، وام، و تجارت – بدون نیاز به مؤسسات قدیمی مانند بانک‌ها و کارگزاری‌ها، که اغلب کمیسیون‌های زیادی و سایر کارمزدها را دریافت می‌کنند، ارائه دهد. در عوض، «قراردادهای هوشمند» به طور خودکار تراکنش‌ها را در صورت برآورده شدن شرایط خاص اجرا می‌کنند.

اکثر برنامه های DeFi بر روی بلاک چین اتریوم ساخته شده اند. به گفته کارشناسان، به دلیل سودمندی آن در ردیابی تراکنش‌ها، فناوری بلاک چین طیف وسیعی از کاربردهای بالقوه فراتر از ارزهای دیجیتال را دارد، مانند تسهیل تجارت بین‌المللی.

این چه چالش هایی ایجاد کرده است؟

ارزهای رمزنگاری شده همچنین مجموعه جدیدی از چالش‌ها را برای دولت‌ها به وجود آورده‌اند، از جمله نگرانی‌ها در مورد فعالیت‌های مجرمانه، آسیب‌های زیست‌محیطی و حمایت از مصرف‌کننده.

فعالیت های غیرقانونی  در سال‌های اخیر، مجرمان سایبری به طور فزاینده‌ای حملات باج‌افزاری را انجام داده‌اند که به وسیله آن‌ها به شبکه‌های رایانه‌ای نفوذ کرده و آن‌ها را خاموش می‌کنند و سپس برای بازیابی آن‌ها، اغلب با ارزهای رمزنگاری‌شده، درخواست پرداخت می‌کنند. به گفته آژانس مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده (DEA)، کارتل های مواد مخدر و پولشویی ها نیز “به طور فزاینده ای از ارز مجازی” در فعالیت های خود استفاده می کنند. مقامات ایالات متحده و اروپا تعدادی از به اصطلاح بازارهای تاریک نت را تعطیل کرده اند – وب سایت هایی که در آن افراد ناشناس می توانند از ارزهای دیجیتال برای خرید و فروش کالاها و خدمات غیرقانونی و در درجه اول مواد مخدر استفاده کنند. منتقدان می‌گویند که این تلاش‌های اجرایی کوتاهی کرده است که نمونه آن سرقت بیش از یک میلیارد دلار ارز دیجیتال توسط یک گروه هکر کره شمالی در سال ۲۰۲۲ است.

تروریسم و ​​فرار از تحریم  برتری دلار آمریکا قدرت بی‌رقیبی را برای اعمال تحریم‌های فلج‌کننده اقتصادی به ایالات متحده ارائه کرده است – که کشورهایی از جمله ایران، کره شمالی و روسیه به طور فزاینده‌ای از ارزهای دیجیتال برای فرار استفاده می‌کنند. در همین حال، گروه های تروریستی مانند دولت خودخوانده اسلامی، القاعده و شاخه نظامی سازمان فلسطینی حماس نیز ارزهای رمزنگاری شده را معامله می کنند.

آسیب های زیست محیطی  استخراج بیت کوین یک فرآیند بسیار انرژی بر است: این شبکه اکنون بیش از بسیاری از کشورها برق مصرف می کند. این باعث ایجاد ترس در مورد سهم این ارز دیجیتال در تغییرات آب و هوایی شده است. طرفداران ارزهای دیجیتال می گویند این مشکل با استفاده از انرژی های تجدیدپذیر قابل حل است. رئیس جمهور السالوادور متعهد شده است که از انرژی آتشفشانی برای استخراج بیت کوین استفاده کند. نگرانی های زیست محیطی گزارش شده است که اتریوم را به سمت مدل اثبات سهام سوق داده است که انرژی کمتری مصرف می کند.

نوسان و عدم تنظیم.  افزایش سریع ارزهای دیجیتال و شرکت‌های DeFi به این معنی است که میلیاردها دلار تراکنش در یک بخش نسبتاً غیرقانونی انجام می‌شود و نگرانی‌هایی را در مورد تقلب، فرار مالیاتی و امنیت سایبری و همچنین ثبات مالی گسترده‌تر ایجاد می‌کند. اگر رمزارزها به شکل غالب پرداخت های جهانی تبدیل شوند، می توانند توانایی بانک های مرکزی، به ویژه بانک های کشورهای کوچکتر را برای تعیین سیاست های پولی از طریق کنترل عرضه پول محدود کنند.

پس از اینکه سطوح بالای نوسانات ارزش چندین ارز دیجیتال برجسته را در سال 2022 کاهش داد، تعداد انگشت شماری از شرکت های رمزنگاری نتوانستند وام دهندگان خود را که عمدتاً سایر شرکت های رمزنگاری بودند، بازپرداخت کنند. بسیاری از وام گیرندگان و وام دهندگان، از جمله FTX، در آن زمان سومین صرافی بزرگ ارزهای دیجیتال جهان اعلام ورشکستگی کردند. فروپاشی FTX و سایر شرکت‌ها منجر به زیان ده‌ها میلیارد دلاری به سرمایه‌گذاران شد و برخی از کارشناسان را بر آن داشت تا خواستار ممنوعیت کامل رمزنگاری شوند، اگرچه شرکت‌های مالی سنتی نسبتاً آسیبی ندیده بودند.

دولت ها در این مورد چه می کنند؟

بسیاری از دولت‌ها رویکردی غیرمستقیم برای کریپتو در پیش گرفته‌اند، اما رشد و تکامل سریع آن، همراه با ظهور DeFi، رگولاتورها را مجبور کرده است تا قوانینی را برای بخش نوظهور ایجاد کنند. مقررات در سراسر جهان بسیار متفاوت است، برخی از دولت ها از ارزهای دیجیتال استقبال می کنند و برخی دیگر آنها را به طور کامل ممنوع می کنند. کارشناسان می گویند چالش برای تنظیم کننده ها، ایجاد قوانینی است که ریسک های مالی سنتی را بدون خفه کردن نوآوری محدود می کند.

در ایالات متحده، سیاست گذاران به سمت تنظیم برخی ارزهای دیجیتال و بخش نوظهور DeFi حرکت کرده اند. در ژانویه 2024، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) اولین مجموعه از صندوق های قابل معامله در بورس (ETF) را که شامل بیت کوین می شود، تصویب کرد و به این ارز دیجیتال اجازه ورود به بازار اوراق بهادار سنتی را داد. با این حال، ارزهای رمزپایه به خوبی در چارچوب نظارتی موجود قرار نمی‌گیرند و ابهامی ایجاد می‌کنند که احتمالاً قانون‌گذاران باید آن را حل کنند. گری جنسلر، رئیس SEC، بخش ارزهای دیجیتال را «غرب وحشی» نامیده است و آن را با دهه 1920، قبل از اینکه ایالات متحده قوانین اوراق بهادار داشته باشد، مقایسه کرده است. او از کنگره خواسته است تا به SEC نظارت بیشتری بر بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال بدهد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو و جانت یلن، وزیر خزانه داری، هر دو خواستار مقررات قوی تر سکه های پایدار شده اند. اما تنظیم‌کننده‌ها تا کنون تمایلی به تمدید حمایت‌های مشابهی که در امور مالی سنتی‌تر مانند بیمه سپرده وجود دارد، به سرمایه‌گذاران کریپتو ندارند. کریستوفر جی. والر از هیئت حکام فدرال رزرو در سال 2023 گفت: “اگر دارایی های رمزنگاری شده را خریداری می کنید و قیمت آن زمانی به صفر می رسد، لطفا تعجب نکنید و از مالیات دهندگان انتظار نداشته باشید که ضررهای شما را اجتماعی کنند.”

To limit illicit activities, authorities have targeted the exchanges that allow users to convert cryptocurrencies to U.S. dollars and other national currencies. Under pressure from regulators, major exchanges including Coin base and Gemini adhere to “know your customer” and other anti–money laundering requirements. Law enforcement and intelligence agencies, meanwhile, are learning to leverage the traceability of most cryptocurrencies by using blockchains to analyze and track criminal activity. For example, some of the ransom paid to the Colonial Pipeline hackers was later recovered by the FBI. In August 2022, the Treasury Department announced a crackdown on so-called cryptocurrency mixers that criminals can use to anonymize transactions on the blockchain, calling them a “threat to U.S. national security.”

China, which accounts for most of the world’s bitcoin mining, has moved aggressively to crack down on cryptocurrencies. In September 2021, Chinese authorities announced a sweeping ban on all crypto transactions and mining, causing the price of some cryptocurrencies to fall sharply in the immediate aftermath. According to the Atlantic Council, at least eight other countries (Algeria, Bangladesh, Bolivia, Morocco, Nepal, Pakistan, Saudi Arabia, and Tunisia) have banned cryptocurrencies, while dozens more have sought to restrict adoption of digital assets. However, such restrictions are hard to enforce, and crypto exchanges have generated tens of billions in revenue from countries with cryptocurrency bans. Meanwhile, most other governments have so far taken a relatively limited approach.

What is a central bank digital currency? 

In an effort to assert sovereignty, many central banks, including the U.S. Federal Reserve, are considering introducing their own digital cash, known as a central bank digital currency (CBDC). For proponents, CBDCs promise the speed and other benefits of cryptocurrency without the associated risks. Scores of countries—together representing more than 98 percent of the global economy—are exploring CBDCs. Eleven countries have fully launched CBDCs. All are lower-income and ten are in the Caribbean (Nigeria is the eleventh). In 2023, China began counting its piloted CBDC in official currency circulation calculations, though the digital yuan represented just 0.1 percent of central bank cash and reserves. In the United States, there is reportedly disagreement among Fed officials over the need for a digital dollar.

یکی از راه‌های اجرای CBDC‌ها این است که شهروندان مستقیماً با بانک مرکزی حساب داشته باشند [PDF]. این امر به دولت‌ها راه‌های جدید قدرتمندی برای مدیریت اقتصاد می‌دهد – به عنوان مثال، پرداخت‌های محرک و سایر مزایا می‌تواند مستقیماً به مردم اعتبار داده شود – و عدم رشد بانک مرکزی CBDC‌ها را به یک دارایی دیجیتال امن برای نگهداری تبدیل می‌کند. اما به گفته کارشناسان، معرفی آنها می‌تواند مشکلات جدیدی را با متمرکز کردن حجم عظیمی از قدرت، داده و ریسک در یک بانک واحد و به خطر انداختن حریم خصوصی و امنیت سایبری ایجاد کند.

برخی از کارشناسان می گویند پتانسیل CBDC ها برای قطع بانک های تجاری به عنوان واسطه، خطراتی را به همراه دارد، زیرا این بانک ها با ایجاد و تخصیص اعتبار (یعنی اعطای وام) نقش اقتصادی مهمی را ایفا می کنند. اگر مردم تصمیم بگیرند که مستقیماً با فدرال رزرو بانک کنند، بانک مرکزی باید یا تسهیلات استقراض مصرف کننده را تسهیل کند، که ممکن است برای انجام آن مجهز نباشد، یا راه های جدیدی برای تزریق اعتبار بیابد. به این دلایل، برخی از کارشناسان می گویند که ارزهای دیجیتال خصوصی و تنظیم شده به CBDC ترجیح داده می شوند.

منابع پیشنهادی

در این مقاله در سال 2008 [PDF]، مهندس با نام مستعار ساتوشی ناکوموتو بیت کوین، اولین ارز دیجیتال را پیشنهاد می کند.

در این رویداد CFR ، گری جنسلر، رئیس SEC در مورد ارزهای دیجیتال و نقش بازارهای سرمایه ایالات متحده در اقتصاد جهانی بحث می کند.

Economist   به بررسی مزایا و خطرات احتمالی DeFi می پردازد .

برای  امور خارجه ، هیلاری آلن از دانشگاه آمریکایی، ممنوعیت رمزنگاری را مطرح می کند.

شورای آتلانتیک وضعیت CBDC ها را در سراسر جهان دنبال می کند

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

آخرین مقالات

Menu
×